Chercher

Click on the flyer to enlarge
Flexisle - the missing link between idea and realisation. Flexisle - shaping the cloud.
Click here for the pdf version

About us

Visie

Vanuit onze ervaring met ontwikkelen van software in sectoren als telecommunicatie, bankwezen, HSEQ, … is Flexisle opgericht in 2008 met als doel het elimineren van de complexiteit van software ontwikkeling, waarmee ontwikkeling van software toegankelijker wordt.

De nadruk moest hierbij liggen op inzicht in de te ontwikkelen applicatie en het kunnen schrijven van complexe code volledig overslaan. Hiervoor werd het Metis platform ontwikkeld, waarop functionaliteiten adhv CloudNine.0 [TECHNISCH], onze ontwikkelomgeving, intuïtief gebouwd worden, zonder te programmeren. 

Gebruik makend van de klassieke manier van programmeren stelt heel wat eisen aan de uiteindelijke gebruiker. Zo moet op voorhand alles haarfijn gedocumenteerd zijn alvorens de uiteindelijke implementatie kan aanvangen. Vaak is het gevoel van de gebruiker aan het eind van het traject: “Het is en doet exact wat ik vroeg, maar het is toch niet dat wat ik wil”. Dit komt voort uit het feit dat het heel moeilijk is om van scratch iets volledig te conceptueel voor te stellen. Eenvoudiger is het om in stappen te werken, waarbij na elke stap kan worden bijgestuurd. In klassiek programmering is dit heel kostelijk vanwege het aanpassen van de code, database structuren, interfaces, enz. Daarentegen is het met het Metis platform dit de aangewezen weg.

Eenmaal de grotere lijnen duidelijk zijn, kan worden aangevangen met prototyping. Het voorgestelde en fully functional prototype kan dan worden aangepast zonder problemen. Het bouwen van de functionaliteit wordt op deze manier een heel stuk duidelijker voor de klant. Vaak gaan we letterlijk naast de klant functionaliteiten aanpassen. Dit geeft de klant een veel sterkere inbreng in het resultaat, zonder daarnaast op voorhand alles haarfijn uitgeschreven te moeten hebben.

Deze omgeving geeft onze klanten de kans om zelf wijzigingen en nieuwe functionaliteiten te kunnen doorvoeren via het intuïtieve model waarop de toepassing is gebaseerd. Wijzigingen omvatten dus geen codering, aanpassingen van database structuur, opzetten van nieuwe webservices, en diens meer. Nee, via CloudNine.0 is het maken en aanpassen even simpel als het maken van een flowchart.

Daarnaast bieden we onze klanten waar nodig of gewenst ondersteuning aan bij hun ontwikkelprojecten, waardoor periodes van grote drukte opgevangen kunnen worden en de flexibiliteit toeneemt. Eventueel kunnen onze consultants de meer complexe zaken afwerken, waar het eenvoudige modelleerwerk volledig door de gebruikende onderneming kan uitgevoerd worden. Uiteraard kunnen wij ook uw project van begin tot eind voor u afwerken.

News Flash